Poštovani učesnici i dragi prijatelji Foruma,

Velika mi je čast i zadovoljstvo da vam, kao domaćin, poželim dobrodošlicu na drugi Forum gradonačelnika glavnih gradova država Centralne i Istocne Evrope i NR Kine, koji se organizuje u okviru saradnje "16+1".

Ovaj Forum je jedan od najvećih međunarodnih skupova koji se održava u Crnoj Gori od obnove njene nezavisnosti i predstavlja odličnu priliku za Podgoricu i Crnu Goru da se pokažemo kao dobri domaćini i da na najbolji način predstavimo svoje potencijale.

Forum predstavlja i jedinstvenu priliku za promociju investicionih potencijala svih zemalja učesnica u oblasti industrijske proizvodnje, prerade, energetike, saobraćajne infrastrukture, turizma i poljoprivrede.

Samo jasnom vizijom, jedinstvenim stavovima i zajedničkim nastupima možemo velikim i razvijenim tržištima kakvo je kinesko predstaviti naše potencijale i ponuditi nove mogućnosti za konkretnu saradnju u navedenim oblastima u interesu svih učesnika Foruma.

Zato vas, kao gradonačelnik Glavnog grada i domaćin ovog prestižnog Foruma pozivam da, na najbolji mogući način, iskoristimo ovaj skup, kako bi na adekvatan način valorizovali potencijale naših gradova i stavili ih u funkciju njihovog razvoja u cilju povećanja kvaliteta života građana.

U to ime svim učesnicima želim puno uspjeha u radu Foruma.

S poštovanjem,
Slavoljub Stijepović
Gradonačelnik Podgorice

Poslednje novosti

Prijava ucesnika