Chen Jining

Gospodin Chen Jining je zamjenik gradonačelnika i v.d. gradonačelnika Pekinga. Druge njegove funkcije uključuju: zamjenik sekretara opštinskog komiteta komunističke partije Kine, sekretar partijskog rukovodstva opštinskih vlasti Pekinga, izvršni predsjednik organizacijskog komiteta Pekinga ua Olimpijske i Paraolompijske zimske igre 2022 (Peking 2022), zamjenik sekretara partijskog rukovodstva Pekinga 2022 i član upravnog odbora centralnog komiteta za kulturu i etički progress komunističke partije Kine (KPK).

Gdin Chen Jining je rođen u okrugu Lishu, provincija Jilin u februaru 1964. Godine. Diplomirao je na Imperijalskom koledžu u Londonu i stekao diplomu inženjera za analizu ambijentalnog sistema. Kasnije je radio kao profesor na Tsinghua Univerziteta. Karijeru je otpočeo u aprilu 1998. godine i pridružio se komunističkoj partiji Kine u junu 1984. Godine.

Ranije rukovodeće finkcije gdina Chena uključuju: prodekan, a zatim dekan odsjeka za ambijentalnu nauku i inženjering Tsinghua Univerziteta, potpredsjednik, izvršni potpredsjednik (nivo generalnog direktora), a zatim predsjednik (nivo pomoćnika ministra) Tsingua Univerziteta, ministar i sekretar partijskog rukovodstva Ministarstva za zaštitu životne sredine. 

Poslednje novosti

Prijava ucesnika